mandag den 3. juni 2013

Vindmøller i Hoven



Skrevet af Per Hoffmann Christensen

Så er der fup og fakta møde om vindmøller i Hoven hallen. Go idé, det er altid godt at se på en sag fra alle sider!

NEJ -sigerne gør et stort stykke arbejde og er dermed meget synlige, men er der slet ikke nogen JA-sigere? Eller bare NÅ-sigere? Der er så stille.
Er der ingen der kan se nogle fordele for Hoven by ved at vi får vindmøller? Er der ikke nogen der kan se hvad VE-midler, fondsmidler og afkast fra de anparter vi alle kan købe, kan give af muligheder for at vende afvikling til udvikling?
Vi kan alle se hvad vej det går og er vi derfor ikke nødt til at gribe de chancer der er?
Hvad er der i Hoven om ti år hvis vi siger nej til enhver form for forandring?

Vi nyder vel alle godt af, at motorvejen mod Århus snart er færdig – en go time så er vi i den jyske hovedstad. Motorvej er en del af infrastrukturen, den betragter vi nærmest som en selvfølge. Det vi glemmer er, at nogen har betalt prisen for, at vi kan komme lidt hurtigere frem, nemlig de mennesker der pludselig får en motorvej mast lige gennem baghaven.
Men det mener vi, at de jo nok må kunne forstå, da det er et nødvendigt offer i fællesskabets interesse.
Man kunne næsten få det indtryk at vindmøller kun rejses for, at nogle få kan berige sig selv. Men der er jo rent faktisk taget en politisk beslutning om, at det fossile brændstof skal udfases, en beslutning taget i meget stor enighed. Halvdelen af elforbruget skal dækkes af vindkraft i 2020.

 Enhver ved jo, at olien ikke varer evigt, så det er vel en beslutning ingen kan være uenig i, heller ikke os her i Hoven. 
Burde vi så ikke tage vores del af ansvaret? Og kan det så samtidig bidrage til vores fælles husholdningskasse.

Og kunne det så finansier f.eks. En teatersal på skolen, starthjælp til en kiosk, hjælp til et fitnesscenter eller hvad vi nu kan finde på der kunne gøre det endnu mere attraktivt at bo i Hoven, er det vel ikke så dårligt?

Ja jeg ved godt de møller fylder meget, men hvad er alternativet?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar