tirsdag den 4. juni 2013

Info om Hoven Sogns Borgerforening



Skrevet af Niels Linde Nielsen

Hoven Sogns Borgerforening er en upolitisk forening, der varetager sognets interesser og følger dets udvikling. Alle der er bosiddende i Hoven sogn kan blive medlem. Foreningen er sognets talerør over for kommunen, og et medlem af bestyrelsen sidder i kommunens landdistriktsråd. Foreningen styres af en bestyrelse på 5 medlemmer, som vælges for 2 år ad gangen på den årlige generalforsamling.
Foreningen er næsten 100 år gammel og hed oprindelig Hoven Håndværker- og Industri- forening. Den skiftede så senere navn til Hoven Sogns Borgerforening, da også bønder og landarbejdere kunne blive medlemmer.
Foreningen arrangerer eller er med til at arrangere en række møder og festlige sammenkomster. Foreningen arrangerer således en Sankthansaften sammen med Spejderne og Hoven Skolemuseum. Første søndag i advent er der en julekomsammen, hvor det store juletræ ved tankanlægget tændes, og børnene sendes ud for at finde julemanden. I forsommeren arrangeres sammen med en række andre foreninger ”Hoven Sommerfest”. Den strækker sig over en hel uge, hvor foreningerne er ansvarlige for nogle aktiviteter og møder som fx bilorienteringsløb, motionsløb med kulturelle indslag, foredrag og børneaktiviteter. Festen slutter af med en stor aftenfest med musik, dans og fyrværkeri.
Foreningen sørger også for, at der er en flagallé i hovedgaden ved særlige lejligheder, så som ved bryllup, sølv- og guldbryllup samt runde fødselsdage fra 75 år og opefter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar