søndag den 16. juni 2013

Vestjysk skole og opholdssted



Indsendt af Troels Gydum,
VESTJYSK SKOLE & OPHOLDSSTED


Er et socialpædagogisk opholdssted som tilbyder et pædagogisk udviklings- og undervisningsmiljø for unge mellem 12-18 år. Vores opholdssted beliggende i Tarm, Vestjylland,  tilbyder desuden skole hvor det handler om at afdække elevernes styrkesider og bygge læringen på skolen op omkring begrebet "Zone for nærmeste udvikling." Synes du det lyder spændende, kan du finde mere information på hjemmesiden ved at klikke her, eller ringe på 76 56 20 00.

Vi har i år seks elever, der går op til folkeskolens afgangsprøve. Det er flot - og de har hver især ydet en stor indsats for at nå dette mål.

Som noget helt nyt har vi i år valgt at afholde de skriftlige prøver til FSA sammen med de øvrige 9. klasser på Spjald Skole. Det er endvidere blevet aftalt, at vi næste år afholder terminsprøver på Spjald Skole. De mundtlige prøver afholder vi herhjemme på matriklen den 10. og 17. juni, med censorer udefra - i det udmærkede samarbejde med kommunens øvrige skoler. Vores 8. klasse skal til "prøve-prøve" i dansk og matematik - mundtligt og skriftligt - i uge 23.

Efter veloverståede prøver afholder vi dimissionsfest for afgangseleverne og deres familier,
tirsdag, den 26. juni kl. 16.

Skolen lukker til sommerferie den 28. juni - og vi mødes igen den 12. august.

Stor travlhed og glæde har i øvrigt præget det snart forgangne skoleår - og i særdeleshed fra den 1. februar, hvor vi ansatte Jacob Lykke Hansen, og dermed fik en ny klasselærer til F-klassen.

I marts måned var vi ligeledes så heldige at få ansat Sabrina Pedersen som pædagog, hvilket tilførte skolen flere ressourcer og muligheder for at øge det socialpædagogiske arbejde i skolen.

Vinterens løbetræning har givet de unge mod på - og kondition til - at vise deres kunnen - og deltage i større arrangementer. De har i år været med i - og gennemført: Ejstrupholmløbet, Ølgodløbet, Engsøløbet og ikke mindst Sdr. Omme Løbet

... i hvilket engagerede ansatte - nogle med egne børn - deltog sammen med vore anbragte børn/unge i det flotte arrangement. Tilsammen blev der løbet ca. 80 km. Vi arbejder på, at det bliver en fast tradition at løbetræne året rundt - og deltage i disse eller lignende arrangementer.
En video fra Sdr. Omme-løbet kan ses på vores hjemmeside: www.vjso.dk

Også lystfiskeri er en af de aktiviteter, som foråret bringer med sig.

 Først blev de fanget...


 

... Og så blev de spist.....



Skolens sommerferie
Som sædvanlig gennemfører vi i år vores traditionsrige sommerture til hhv. Sverige og Harzen, der begge steder byder på masser af aktiviteter fra "overlevelsesture" over rapelling og rafting til mountainbiking og kanoture. Desuden bliver der herhjemme arrangeret en tur til "Lystrupminde" - samt udflugter med udgangspunkt herhjemme fra.

Afslutningsvis synes vi, det er på sin plads at nævne, at vi i august måned kan fejre 10-års jubilæum.Det hele startede med Bramming Kostskole - og blev henover Vestjysk Kostskole og VestjyskFri- & Kostskole til institutionen, vi kender i dag.

Vi markerer dette med et internt fælles fagligt/ sagligt arrangement i august måned og en mere festlig betonet jubilæumsdag med inviterede gæster en gang i september.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar