torsdag den 16. maj 2013

Vindmølleprojekt ved Heimdal/Påbøl



Maj måned 2013

Til naboer og beboere i Hoven

Kære nabo                                                                                                                    

For nogle år siden var der et borgermøde omkring et eventuel mølleprojekt ved Heimdal/Påbøl. Her var der en overvejende positiv stemning over for et sådant projekt, ikke mindst fordi der var lagt op til en økonomisk hjælp til friskolen i form af et større engangstilskud.
Der er ikke rigtig sket noget med projektet siden.
Vi har derfor nu indledt et samarbejde med en vindmølleopstiller fra Grindsted – Bent Stubkjær fra Best Energy A/S. De har netop rejst seks store vindmøller ved Urup Hede.
Nye mølleprojekter skal altid opføres i henhold til VE-loven, som tilgodeser lokalområdet på følgende tre områder:
·         Den grønne ordning
·         Køberetsordningen
·         Værditabsordningen
Den grønne ordning sikrer kommunen et tilskud på 88.000 kroner pr. installeret MW – ved opførelsen af eksempelvis otte møller vil dette give et engangsbeløb til kommunen på kroner ca. 2,1 millioner, som kommunen kan bruge i lokalområdet på anlægsarbejder, som styrker landskabelige og rekreative værdier i kommunen, eller kulturelle og informative aktiviteter i lokale foreninger m.v. for at fremme accept af udnyttelse af vedvarende energikilder i kommunen.
Køberetsordningen sikrer, at lokale borgere får mulighed for at købe andele i de nye vindmøller til kostpris. Hvis der eksempelvis opføres otte vindmøller, skal minimum 1,6 mølle tilbydes til de lokale borgere.
Værditabsordningen sikrer, at naboer til de nye møller kan søge erstatning for det værditab som deres beboelsesejendom eventuelt vil lide på baggrund af møllerne.


Ekstra penge til lokalområdet
Sammen med mølleopstilleren lægger vi meget vægt på, at et kommende mølleprojekt kan blive til glæde for lokalområdet i mange år frem.
Vi vil derfor som lodsejere indsætte en betydelig del af vores lejeindtægt i en lokal fond, hvis formål alene er at støtte aktiviteter i Hoven området.  Tanken er, at fonden med sin kapital køber sig ind i mølleprojektet. 
Det vil betyde et stort årligt afkast, som fortsætter lige så lang tid som møllerne producerer grøn energi, 20-30 år. Hvis der eksempelvis opføres otte nye møller, vil afkastet til fonden udgøre ca. 800.000 kroner hvert år - penge som skal bruges lokalt til støtte for Hovens fortsatte udvikling.
Et årligt afkast til fonden vil have meget stor betydning for vores lokalområde. Ikke alene vil det kunne sikre friskolens fremtidige eksistens, men også betyde muligheder for andre aktiviteter. Alt sammen noget, som kan være helt afgørende for Hovens fremtid som et aktivt lokalsamfund.
Ovenstående er alene en foreløbig orientering om, at vi er begyndt at kigge på mølleprojektet igen. Men nu med et væsentlig større afkast til lokalområdet.  Dette for at der ikke skal opstå forskellige rygter. I det hele taget vil vi tilstræbe os på at informerer så åbent som overhovedet muligt om projektet.
Næste information vil være, når der er udarbejdet et konkret forslag til mølleprojekt, men inden det er ansøgt hos kommunen. Det vil sandsynligvis blive omkring sommerferien. Her vil vi så på et møde kunne svare meget mere på de spørgsmål, der måtte være.
Måtte I allerede nu have spørgsmål, I ønsker belyst, er I velkommen til at kontakte Best Energy A/S enten vi mail best@best-energy.dk eller på telefon 76 7200 76. Vi har endvidere vedlagt pjecen ”Fakta om naboskab til moderne vindmøller” udgivet af VidenOmVind, som giver svar på mange spørgsmål.

Med venlig hilsen
                                                                                      

Dorte Svenstrup                                                             Jens Chr. Christensen        
lodsejer                                                                           lodsejer                              
Heimdalvej 10                                                                Påbølvej 15

                                                                                      

Finn Bo Jørgensen                                                          Bent Stubkjær
lodsejer                                                                           direktør
Påbøl Plantagevej 3                                                       Best Energy A/S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar