lørdag den 28. september 2013

Ferniseringsfest den 16.09.13


Mandag den 16.09. kl. 17.00 var der inviteret til ferniseringsfest i Hoven Hallen. Nogle valgte at komme i god tid, for at få de bedste pladser. Det var måske en god ide, da ikke færre end 150 lagde vejen forbi og senere på aftenen deltog 200 lokale borgere i fællesspisning i Hallen.

Foto: Hanne Houlberg


Indledningsvis bød Jørgen Møller fra arbejdsgruppen velkommen

Foto: Gunner Borg


Herefter holdte næstformand for Fritids- og Kulturudvalget i Ringkøbing Skjern Kommune, Pia Vestergaard en flot tale til byen. Essensen af talen var, at vi i Hoven kan være stolte af det, som vi i fællesskab har fået udrettet. Pia Vestergaard vil opfordre sine byrådskollegaer til at kigge forbi Hoven og se de flotte kunstværker der er blevet skabt.
 
Foto: Gunner Borg

Derefter bad den kunstneriske leder Steen Rasmussen de fire kunstnere om på skift, at fortælle om deres tanker og ideer bag kunstværket.

 
Michael Bredtved - Foto Gunner Borg


Misa Namekawa - Foto Gunner Borg

Susanne Ruoff - Foto: Gunner Borg

Tanja Rau - Foto: Gunner Borg






















Steen Rasmussen gav ordet videre til Birgit Vinge, Kulturremisen Brande. Det er de to der er de oprindelige idémagere bag projekt Kunsten i bevægelse.


Birgit Vinge - Foto: Gunner Borg




Inden det var tid til at gå ud i det gode vejr og besigtige kunstværkerne, var der lige endnu en gave til Hoven.

Foto: Gunner Borg
Kunst & Design, Dansk Talentakademi i Holstebro havde efter grundig research lavet et byvåben til Hoven. Lærer Anne Riis Bovbjerg og eleven og kunstneren bag byvåbnet, Monica Kesseler overrakte gaven til Hoven. Nøgleordene for kunstværket var; åløb rundt om Hoven by, kartoffeldyrkning, kvindehøjskole og kronvildt. Tusind tak for det flotte byvåben, nu mangler vi blot at finde den rigtige placering til det.

Det var nu tid til at gå ud og se på kunstværkerne, og det var dejligt at så mange, ca 150 børn og voksne, valgte at gå med rundt.

Første stop var ved spejderhuset, hvor Michaels hund og ben blev studeret.



Foto: Steen Rasmussen

Foto: Steen Rasmussen

Foto: Niels Finnerup

Foto: Hanne Houlberg
 Herefter giv vi videre i samlet flok til Tankanlægget og Museet.

Foto: Hanne Houlberg

 Her var det tid til at kigge nærmere på Tanjas Vitrineskab og Susannes geometriske figurer

Foto: Steen Rasmussen

Foto: Hanne Houlberg



Foto: Steen Rasmussen

Foto: Niels Finnerup

Foto: Steen Rasmussen

Foto: Niels Finnerup
Tilbage i hallen kunne vi nærstudere Misas papir-kunstværk, der er udstillet i loftet i forgangen

Foto: Gunner Borg

Foto: Niels Finnerup
Inden fællesspisningen kunne gå i gang, havde de dygtige elever fra Hoven Friskole forberedt lidt musikalsk underholdning til os.



Efter musikalsk underholdning, hvor også de 4 kunstnere fik lov at udfolde sig, var det tid til fællesspisning. Menuen stod på stegt flæsk med persillesovs, hvilket havde fået ca 200 personer til at møde frem. Tak for det store fremmøde.

Efter en veloverstået fernisering er det blevet tid til oprydning. Her fik Misa lov til at vise, at hun også mestre andre kundskaber


Foto: Steen Rasmussen

Foto: Steen Rasmussen

 










Ingen kommentarer:

Send en kommentar